Linkuri accesibilitate

Barack Obama propune o înghețare a cheltuielilor de stat pe următorii 5 ani


Inovaţie, energie curată, noua tehnologie dar mai ales educaţie – acestea sunt domeniile în care administraţia americană vrea să investească cu prioritate. În discursul despre starea naţiunii, preşedintele Barack Obama a vorbit despre refacerea economiei americane şi despre faptul că refacerea nu a creat locurile de muncă aşteptate. Obama a pledat din această cauză pentru o nouă industrie, pentru refacerea infrastructurii.
Totodată, preşedintele a propus o îngheţare a cheltuielilor de stat în următorii 5 ani pentru a reduce deficitul bugetar.
Dar a insistat să fie păstrate reforma sistemului sanitar si a sistemului de pensii şi a respins din nou reducerea impozitelor pentru cei cu venituri mari – susţinută de opoziţia republicană, care controlează acum camera inferioară a Congresului. Preşedintele a apelat la cooperarea republicanilor în lupta cu deficitul bugetar şi a propus o reducerea a întregului aparat administrativ.
În domeniul politicii externe, preşedintele Obama a reafirmat că trupele americane vor fi retrase din Irak dar a promis că Statele Unite vor continua să lupte împotriva terorismului.
XS
SM
MD
LG