Linkuri accesibilitate

Doi moldoveni răniți în atentatul de la Moscova


Ambasada Moldovei va pune la dispozitie rudelor care vor vizita răniții camere de hotel cu titlu gratuit.

Premierul moldovean Vladimir Filat a confirmat stirea despre existenţa celor doi barbaţi raniţi in explozia de la Domodedovo, spunându-le pe nume: „Cetaţeanul Castraveţ si cetaţeanul Taciuc. Autoritaţile sunt in actiune, ambasada de la Moscova este in contact cu persoanele si cu rudele acestora. Vom intreprinde toate masurile necesare ca acesti oameni sa aiba acces la suportul necesar.”

Ca sa aflam mai exact cum Republica Moldova i-a ajutat si îi va ajuta pe barbaţii raniţi am discutat cu Olesea Popa, secretar 1 la Ministerul de Externe.

Olesea Popa: „In dimineaţa zilei de astazi pacientii au fost vizitaţi de coaboratorii ambasadei. Acestia monitorizeaza in permanenţa starea pacientilor si acorda sprijinul necesar rudelor acestora. Ambasada va pune la dispozitie rudelor care vor vizita victimele camere de hotel cu titlu gratuit.”

Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca guvernul Federaţiei Ruse trebuie sa fie pregatit sa plateasca despagubiri familiilor celor ucisi. Totodata Putin a promis ca va fi verificat modul în care sunt îngrijiţi raniţii.

Prim-ministrul moldvean Vlad Filat a transmis un mesaj de compasiune premierului rus, exprimându-și regretul în legatura cu atacul terorist din aeroportul Domodedovo.
Previous Next

XS
SM
MD
LG