Linkuri accesibilitate

Ambasadorul rus la Chișinău vorbește din nou despre federalizarea Moldovei


„ Problematica transnistreana nu poate fi examinata intr-o izolare totala de problematica securitatii din Europa” , a declarat intr-un interviu cu agentia Info Prim Neo ambasadorul Rusiei la Chisinau, Valeri Kuzmin. Un aspect cheie il reprezinta, pentru emisarul Moscovei, acordarea unui statut special si garantat regiunii din stanga Nistrului in cadrul Republicii Moldova integre din punct de vedere teritorial. Valeri Kuzmin a vorbit din nou despre federalizare si a sustinut ca pe parcursul reglementarii misiunea pacificatoare mixta va ceda locul unei misiuni civile, de garantare a pacii.

Ambasadprul Kuzmin a mai spus, citat de InfoPrimNeo, ca „ bazele militare ale Statelor Unite in Romania, Bulgaria si Kosovo exercita o influenta mult mai mare asupra situatiei in domeniul securitatii din zona Balcanilor de Sud-Est, caci sunt mai mari, „decit prezenta militara rusa in regiunea transnistreana.

Ambasadorul Rusiei la Chisinau a mai spus si ca progresele inregistrate anul trecut in problematica transnistreana au fost „destul de modeste”.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG