Linkuri accesibilitate

Human Rights Watch: drepturile omului în Rusia sunt confruntate cu un climat profund negativ


Organizatia Human Rights Watch a dat publicitatii raportul sau pentru anul 2011 in care sunt criticate Statele Unite, Uniunea Europeana si Natiunile Unite, pentru ceea ce raportul considera a fi „inlocuirea presiunii pentru respectarea drepturilor omului cu o abordare mai lejera, precum dialogul si cooperarea”. Raportul critica Occidentul pentru politica fata de China, vorbind despre „lasitatea aproape generalizata in a confrunta China pentru ca nu respecta libertatile de baza ale omului”.

In raport, Human Rights Watch critica Uniunea Europeana pentru politica fata de regimurile din Asia Centrala, mai ales fata de Turkmenistan si Uzbekistan.

In ceea ce priveste Rusia, raportul vorbeste despre „un climat profund negativ” fata de drepturile omului, in ciuda declaratiilor facute de presedintele Dmitri Medvedeev.

Raportul critica si Ukraina vorbind despre presiunea si cenzura la care este supusa presa independenta si militantii pentru drepturile omului, in ciuda declaratiilor presedintelui Viktor Ianukovici ca „apara libertatile si pluralismul mediilor de informare”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG