Linkuri accesibilitate

Primejdia coruperii și mafiotizării sectoarelor economice (Jurnal de Chișinău)


Luptă aprigă în perspectivă pentru primăria Chișinăului (Adevărul.md).


Vitalie Ciobanu scrie in Adevărul că abia s-au aşezat lucrurile in Alianţă, chiar daca domnul Ghimpu ne promite noi dezvaluiri referitoare la „perfidia” colegilor sai, se anunţă o lupta apriga pentru fotoliul de primar al Chisinaului – marele trofeu al alegerilor locale. Iar un eşec al partidelor democratice la Chisinau ar pune in cumpănă viitorul nostru european.

În acelaşi timp, ziarul Comunistul titrează că „Moldova nu mai are nici timp şi nici forţe pentru cedări şi eşecuri”!

Vsevolod Ciornei scrie in Saptamâna ca electoratul isi imaginează o guvernare de magicieni care sa arunce o perdea peste Moldova, apoi s-o ridice şi Moldova sa apara ca stat membru al Uniunii Europene, cu toate avantajele din dotare.

Între guvernare si opozitie, observă Constantin Cheianu in Timpul, parca ar fi existat dintotdeauna o intelegere tacita, de genul celei pe care o au bandele şi mafiile. Poate este ceva inevitabil că la salariile mici pe care le au politicienii – este firesc sa aiba si ei o alta sursa de venit? întreabă Cheianu.

În Jurnal de Chisinau, Petru Bogatu scrie ca nu pledează pentru controlul de stat al afacerilor. Piaţa trebuie sa ramina libera. Este limpede insa ca prin coruperea, mafiotizarea şi monopolizarea principalelor sectoare economice se dereglează mecanismul natural de formare a preţurilor. Tocmai de aceea, conclude Bogatu, multe din produsele alimentare la noi sunt mai scumpe decit in Uniunea Europeană.
XS
SM
MD
LG