Linkuri accesibilitate

Fisurile bulevardului renovat


Multe din proiectele grandioase, lansate în ultimii ani cu surle şi trîmbiţe, cu flori şi zîmbete, au avut un final prost.


Gropile apărute pe recent renovatul bulevard Alba Iulia confirmă faptul că trăim într-un spaţiu în care orizontul de aşteptare e îngust, aproape inexistent. Îmi amintesc cum în octombrie 2010 bulevardul refăcut era inaugurat cu surle şi trîmbiţe, cu flori şi zîmbete. Îmi amintesc cu claritate de un edil firoscos care ne-a încredinţat atunci că şoseaua trebuie să ţină vreo 5 ani! Mărturisesc că declaraţia lui mi s-a părut pe cît de însufleţitoare, pe atît de fantastică. Păi, cîte din drumurile renovate ţin aici 5 ani? Şi, iată, au trecut numai 3 luni şi bulevardul renovat dă semne de oboseală.

Dacă mă gîndesc mai bine, multe din proiectele grandioase, lansate în ultimii ani cu surle şi trîmbiţe, cu flori şi zîmbete, au avut un final prost. Îmi amintesc, bunăoară, de demolarea Stadionului Republican, la care participase premierul de atunci Tarlev, demolare ce părea să însemne un nou început. Îmi amintesc de asanarea lacului din Valea Morilor ce promitea să se convertească într-un proiect halucinant. Dar unde e oare promisul Palat al Şahului? De aceea, mă tem ca nu cumva şi renovarea uneia din cele mai lungi artere a capitalei să nu se termine prost. Tare nu aş vrea ca în lunile următoare să mai apară alte gropi pe bulevardul Alba Iulia. Dar parcă poţi fi sigur în această privinţă?

Acum primarul Chirtoacă a dispus să fie deschisă o anchetă. Demnă de luat în seamă mi s-a părut şi opinia viceprimarului Grozavu, aceea că gropile au apărut fie din cauza materialelor de construcţie de calitate proastă, fie din cauza nerespectării tehnologiei de asfaltare... Oricare ar fi însă motivul, e limpede că vinovatul nu va putea fi elucidat cu uşurinţă.

Situaţiile de genul ăsteia sînt aici ca nişte enigme fără dezlegare. Vinovatul e de obicei nimeni sau toată lumea. Dar aşteptăm, fireşte, verdictul investigatorilor. Nu-i invidiez pe aceştia. Vor avea o muncă grea de făcut...
XS
SM
MD
LG