Linkuri accesibilitate

Președintele Chinei începe la Casa Albă o vizită de stat de 4 zile


Presedintele Statelor Unite, Barack Obama l-a primit astazi la Casa Alba pe presedintele Chinei Hu Jintao. Presedintele Obama a vorbit in discursul de bun venit despre cei 30 de ani de colaborare intre cele doua tari si despre progresul natiunilor cind sunt respectate drepturile fiecarui individ: ”Istoria ne arata ca societatile sunt mai armonioase, natiunile au mai mult succes si lumea este mai dreapta cind drepturile si responsabilitatile tuturor oamenilor si tuturor natiunilor sunt respectate, inclusiv drepturile fundamentale ale omului.”

Se asteapta ca presedintele american sa ii ceara liderului chinez sa permita intarirea monedei chineze, dar presedintele de la Beijing a afirmat ca nu crede ca moneda chinezeasca este subevaluata.

Este anuntata si o scurta conferinta de presa dupa convorbirile oficiale la care din partea americana va participa si vicepresedintele Joe Biden, conferinta la care sunt admise numai 4 intrebari.

Intre oamenii de afaceri americani si chinezi urmeaza sa fie semnate contracte in valoare de peste 45 de miliarde de dolari, printre care si cumpararea a 200 de avioane Boeing.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG