Linkuri accesibilitate

19.01 - București: Adrian Năstase ales preşedinte al PDSR


Adrian Năstase: „cei care ies din partid, care încearcă să facă construcţii paralele, rareori reuşesc. Nu poţi să ai dreptate împotriva partidului !”


19 ianuarie 2001

Actualitatea. (Reporter: Andreea Pora)

Adrian Năstase ales preşedinte al PDSR.

La convenţia naţionala a social-democraţilor, Adrian Năstase a fost ales cu unanimitate de voturi, o „unanimitate de monolit”. Toţi cei 862 de candidaţi au votat, într-un aparent deplin consens pentru Năstase. Ceea ce nu însemnă că în partid nu există nemulţumiri faţă de puterea pe care o acumulează noul premier şi preşedinte de partid.

Însuşi Adrian Năstase părea preocupat de această perspectivă, motiv pentru care a făcut de mai multe ori apel la unitatea de partid, la ceea ce a numit „spiritul de echipă”.
Năstase a mai avertizat că se va încerca scindarea PDSR între grupuri de interese. Aşa că a pledat pentru „solidaritate, loialitate şi spirit de echipă”.

Adrian Năstase: „...alegerile din 2000 au arătat că cei care ies din spiritul de echipă, cei care ies din partid, care încearcă să facă construcţii paralele, rareori reuşesc. Nu poţi să ai dreptate împotriva partidului !”

Năstase a promis că nu va transforma PDSR într-o anexă a guvernului . La rândul său, preşedintele Ion Iliescu a adresat un avertisment membrilor de partid dar şi înaltei birocraţii, care trebuie să înlăture carierismul şi tendinţa abuzului de putere, oportunismul şi interesele personale.

Ion Iliescu a declarat pe de altă parte că nu este îngrijorat de concentrarea de putere în mâinile lui Adrian Năstase sau de faptul că acesta nu a avut contra candidat pentru că este vorba de o structură tranzitorie: la mijlocul anului va avea loc o nouă convenţie naţională care să consfinţească fuziunea cu partidul social-democrat.
XS
SM
MD
LG