Linkuri accesibilitate

Lectura: recomandarea unui medic


De vorbă despre carte cu medicul Diana Vacarciuc.



Diana Vacarciuc
: Eu citeam de mai multe ori o carte. Prima data intelegeam una, mai reciteam si mai filozofam si intelegeam alta. Chiar acum, fiind insarcinată, am recitit toate cartile pe care le-am citit in copilarie si in adolescenţă şi concluziile au fost altele. Citeşti un roman de dragoste la 14 ani, intelegi dupa intelesul cela, cand citesti la 30, scoti alte intelesuri si concluzii.

De exemplu, am citit foarte multă literatura stiintifica in viaţa, fiindcă sunt medic, şi nu am avut timp pentru literatura artistică, fiind foarte incarcată. Acum cu plăcere revin la literatura artistică şi mă regăsesc.

E bine să citeşti, e bine sa priveşti si televizorul, sa priveşti si filme. Este interesant sa priveşti un roman la televizor si apoi sa-l reciteşti, sau invers. Şi să faci comparaţii.

Europa Liberă: Dar cititul are vreun dezavantaj?


Diana Vacarciuc: Eu, ca medic, pot sa spun ca dezavantajul cititului este ca daca citesti exagerat de mult poti sa-ti strici vederea, dar cred ca acum nu-i momentul. Ei isi strica vederea de obicei de la calculator, de la jocuri. Rusii au asa o gluma ca daca nu stii ce sa dărui, dărui o carte. Eu nu cred, cred ca e o gluma de prost gust.
XS
SM
MD
LG