Linkuri accesibilitate

După o întrevedere cu președintele CE Barroso, Viktor Orban declară că va modifica controversata lege a presei


Premierul Ungariei Viktor Orban a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene Jose manuel Barroso, că Ungaria va modifica controversata lege a presei dacă Uniunea Europeană a cere, dar „ fără presiuni şi fără campanii”.

Preşedintele Comisiei Europene a salutat decizia Budapestei. Ungaria deţine in acest moment pentru 6 luni preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene. Criticii legii presei, care a intrat in vigoare acum 7 zile, spun că ea este menită să permită amestecul guvernului în politica editorială şi că ar fi o reîntoarcere la practicile din perioada comunista.

Astazi 70 de fosti dizidenţi şi importante figuri politice din centrul si estul Europei care militează pentru respectarea drepturilor omului, printre care fostul preşedinte al Cehiei Vaclav Havel, au cerut printr-o scrisoare deschisă Uniunii Europene să oblige ţările membre sa respecte strict standardele democratice şi să nu permita derapaje de la regulile democratice. „Negarea drepturilor de baza ale omului într-o ţară, îi umileşte pe toţi europenii”, se spune în scrisoarea concepută special în legătură cu legea presei din Ungaria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG