Linkuri accesibilitate

Sanctificarea Papei Ioan Paul al II-lea


Ioan Paul al II-lea
Ioan Paul al II-lea

Călugăriţa franceză Marie Simon-Pierre pare să se fi vindecat în mod miraculos de Parkison după ce întreaga congregaţie s-a rugat Papei Ioan Paul, în 2005.


Procesul de sanctificare a Papei Ioan Paul al II-lea a fost accelerat dupa ce o echipa de medici a confirmat că o călugăriţă franceză ar fi fost vindecată în mod miraculous de Parkinson după ceea ce se consideră o interventie divină a fostului suveran pontif. Mai multe de la Oana Serafim.

Potrivit presei italiene, ca urmare a concluziei echipei de medici, condusă de medicul personal al actualului suveran pontif, Papa Benedict al XVI-lea, procesul de sanctificare pentru fostul papă Ioan Paul al II-lea va fi accelerat. Concluzia echipei de medici va fi prezentată oficial Papei la jumătatea acestei luni, scrie cotidianul Il Giornale.

Despre ce miracol este vorba ? Medicii nu au găsit o explicaţie ştiintifică pentru ce i s-a întîmplat unei călugăriţe din Franţa, Marie Simon-Pierre, care pare să se fi vindecat în mod neobişnuit şi brusc de Parkison după ce întreaga congregaţie s-a rugat Papei Ioan Paul, în 2005, imediat după moartea acestuia, să o vindece pe calugariţă.

Femeia fusese diagnosticata cu Parkinson în 2001, o maladie de care a suferit şi fostul suveran pontif. In aprilie 2005, imediat dupa moartea Papei Ioan Paul, boala femeii s-a agravat. Intreaga congregaţie de la o mînăstirea din Aix-en-Provence, s-a rugat pentru vindecare invocîndu-l pe suveranul pontif recent decedat. Potrivit relatărilor, într-o noapte, brusc şi inexplicabil, femeia s-ar fi vindecat.

Procesul de canonizare nu este simplu şi de obicei durează ani de zile.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost una din personalităţile cele mai importante ale sfîrşitului de secol trecut şi rolul jucat de el a fost extrem de mare atît pentru biserica catolică, cît şi în destrămarea sistemului comunist. Pontificatul sau de 26 de ani ramine al doilea ca longevitate din istoria bisericii romano-catolice.

Incă de la decesul său, zecile de mii de oameni adunaţi sa îl plîngă în Cetatea Vaticanului au cerut sanctificarea sa. Noul Papa, Benedict al XVI-lea a modificat regulile bisericii care de obicei impun trecerea a cinci ani de la decesul persoanei înainte ca procesul de canonizare să fie declanşat. Agentia germana de stiri DPA amintește că în decembrie 2009, Papa Benedict a recunoscut oficial „virtuţile eroice” ale predecesorului său şi i-a acordat titlul de „venerabil”… Dar înainte ca o persoană să fie beatificată, o etapă importantă din procesul de canonizare a unui sfint, Vaticanul trebuie sa obţină o dovadă a acţiunilor miraculoase ale candidatului la canonizare.

In martie 2010, scrie agentia germană de ştiri citată, relatări din Polonia şi Italia lăsau să se înţeleagă că ar exista îndoileli legate de cazul călugăriţei franceze vindecată miraculos prin rugăciuni adresate papei Ioan Paul. Era pus sub semnul întrebării diagnosticul iniţial din 2001 şi se aduceau ca probe alte cazuri de maladii degenerative ale sistemului nervos în care vindecarea a fost totală.

Acu, însă, comisia specială de medici a Vaticanului se află în imposibilitatea de a găsi explicaţii ştiintifice pentru cazul călugariţei de 44 de ani si astfel, Papa Ioan Paul al II-lea face încă un pas către… sanctificare.
XS
SM
MD
LG