Linkuri accesibilitate

Hugo Chavez sugerează Statelor Unite să trimită ca ambasador în Venezuela pe Sean Penn sau Oliver Stone


Preşedintele din Venezuela, Hugo Chavez, a sugerat ca noul ambasador american în ţara sa să fie actorul Sean Penn sau regizorul Oliver Stone.
Chavez a făcut această remarcă după ce Statele Unite au decis săptămâna trecută să retragă viza ambasadorului venezuelean la Washington. Departamentul de Stat a explicat decizia ca o reacţie la respingerea de către Chavez a diplomatului propus de Statele Unite pentru postul de ambasador la Caracas.
Marţi, într-o apariţie televizată, Chavez a spus că disputa ar putea fi rezolvată prin numirea lui Sean Penn sau Oliver Stone. Ambii artişti sunt cunoscuţi pentru călătoriile lor frecvente în ţări din America Latină guvernate de lideri de stânga, inclusiv Venezuela. Un alt posibil ambasador menţionat de Chavez a fost filosoful şi lingvistul american Noam Chomsky.
Caracasul a respins numirea ca ambasador american a lui Larry Palmer, după ce diplomatul a declarat printre altele că moralul armatei Venezuelei este scăzut şi că regimul Chavez ar adăposti rebeli marxişti din Columbia.
XS
SM
MD
LG