Linkuri accesibilitate


Salvarea celor 33 de mineri din Chile, rămaşi blocaţi preţ de două luni de zile într-o mină, să fie oare mai uşor de realizat decât scoaterea unui preşedinte de ţară – în condiţii democratice –, de către Parlamentul Republicii Moldova?

Nerecunoaşterea rezultatelor scrutinului, după ce că întreaga comunitatea internaţională/ Ministerul Justiţiei din R. Moldova le-a validat, este o cutumă a „părinţilor naţiunii” de pe continentul african (mă gândesc la acelaşi Laurent Gbagbo din Coasta de Fildeş) sau o achiziţie recentă a uniunilor de creaţie din Republica Moldova (mai întâi, Aurelian Dănilă contestă – fără sorţi de izbândă – legalitatea alegerii lui Sandu Grecu în fruntea Uniunii Oamenilor de Teatru, iar mai încoace acad. Mihai Cimpoi refuză cu ostentaţie orice dialog cu preşedintele ales al Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, chit că acesta i-a fost în toţi aceşti ani vice-preşedinte)?

„Tu cum sărbătoreşti Crăciunul, pe vechi sau pe nou?”, m-a întrebat cineva, şi tot el s-a grăbit să răspundă: „Noi îl sărbătorim pe nou, odată cu toată lumea, da de ţinut îl ţinem tot pe vechi!” Se cheamă că am sărbătorit schimbările, pe 29 octombrie & 28 noiembrie trecut; dar de ţinut în prezent, cu cine ţinem?! Pe nou sau pe vechi? Sau – din nou, pe vechi?!
XS
SM
MD
LG