Linkuri accesibilitate

Tratativele PLD - PD - PL încă inconcludente


În această seară, negocierile dintre Partidul liberal democrat, Partidul liberal şi Partidul democrat s-au încheiat fără un acord privind constituirea unei majorităţi de centru dreapta. Dar declaraţiile făcute de liderii celor trei partide lasă să se întrevadă posibilitatea ca noua majoritate să fie anunțată mâine, în a doua şedinţă a parlamentului.

Premierul interimar Vlad Filat a declarat: “Deocamdată nu s-a decis nimic, dar vreau să vă spun că am avansat serios. Vom continua mâine munca. Eu sper câ pâna la ședința plenară a Parlamentului să avem finalitate în acest process”.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a ţinut să precizeze : „PLDM conștient v-a dus pe o pistă greșită. Nu am spus nimic pe ultima sută de metri. Noi încă în campanie am spus că pledăm pentru o instituție de drept. Noi nu am condiționat cu asta și gata.”

Liderul democrat Marian Lupu a declarat şi el: „ Vom trăi și vom vedea dacă mâine vom avea un președinte al Parlamentului. Probabil vom avea încă o întâlnire și cu PCRM. Detaliile care se discută sunt foarte și foarte importante".
XS
SM
MD
LG