Linkuri accesibilitate

Negocieri prelungite în căutarea „pîrghiilor de guvernare”


Vlad Filat: „Vom discuta atât cât va fi necesar. Important este să ajungem la un rezultat calitativ”.


Intîlnirea trilaterală PLDM, PL, PD de astăzi s-a încheiat fără vreun acord de coaliţie. Liderul liberal, Mihai Ghimpu a spus că principalele chestiuni dezbătute astăzi au fost reforma justiţiei, împărţirea funcţiilor în domeniul structurilor de drept şi al vămilor.

„Suntem o echipă, dar ne-am înţeles între noi la început când am discutat principii şi valori că fiecare trebuie să aibă pârghii în această guvernare, căci altfel porţi numai răspundere”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul liberal-democrat, Vlad Filat a sugerat că discuţiile pot continua după ziua de 28 decembrie, când va avea loc prima şedinţă a parlamentului nou ales: „Vom discuta atât cât va fi necesar. Important este să ajungem la un rezultat calitativ”.

Liderul democrat, Marian Lupu a spus că PD va continua mâine discuţiile şi cu stânga şi cu dreapta şi ar putea avea claritatea necesară pentru a se decide ce coaliţie îşi doreşte: „Nu exclud, poate chiar mâine vom avea încă o rundă de discuţii, negocieri şi probabil după această rundă voi fi în poziţia să vă dau în răspuns mai clar în acest sens”.

Discuţiile trilaterale de astăzi au avut loc pe fundalul a două mitinguri la Chişinău pro şi contra unei eventuale coalizări a Partidului Democrat cu Partidul Comuniştilor.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG