Linkuri accesibilitate

Sublimul post-electoral (Săptămâna)


Politicienii și interesele naționale (Jurnal de Chișinău).


În ziarul Săptămâna, Vsevolod Ciornei scrie că negocierile postelectorale moldoveneşti se apropie de culmile sublimului. Dar dinspre ridicol, precizează jurnalistul. La auzul serioaselor cuvinte „valori” şi „principii” omenii reacţionează vesel, ca la bancuri, în gama dintre zâmbetul senin şi hohotul nervos.

Arcadie Gherasim, într-o scrisoare deschisă adresată Curţii Constituţionale, cere ca rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie să fie anulate. „Aceste rezultate sunt absolut inutile din momentul în care cel puţin doi lideri de partide care au obţinut mandate în Parlament consideră că numărul de voturi date de alegători nu trebuie luat în calcul la partajarea funcţiilor într-o guvernare de coaliţie”.

Petru Bogatu scrie în Jurnal de Chişinău că există o singură posibilitate de a anihila efectele nocive ale ingerinţelor din afară în treburile interne ale ţării. Politicienii moldoveni trebuie să ţină la interesele naţionale, nu la cele ale Kremlinului. Să demonstreze că sunt în serviciul poporului care i-a adus la putere, nu „idioţi utili” ai fostei metropole.
XS
SM
MD
LG