Linkuri accesibilitate

Inflaţia de „analişti” are repercusiuni nocive asupra opiniei publice (Timpul)


Bellum omnium contra omnes (Moskovski Komsomoleț).


Dispoziţia premierului de a suspenda până la verdictul unei comisii de experţi o carte de educaţie sexuală a copiilor i-a adus numeroase critici şi articole ironice şi dezaprobatoare. Referiri la „cruciada” premierului împotriva modalităţii de educaţie sexuală propusă de carte se regăsesc, ca ştiri scurte, aproape în toate toate ziarele.

Mai toate se preocupă şi de renumărarea de ieri cerută de comunişti. Renumărare care nu le-a adus nici un mandat, precum constată Timpul, sau care a demonstrat, cel puţin pentru cei de la Moldova Suverană, că „CEC a acţionat ca un „complice criminal” la fraudarea fraudării”.

Aceeaşi publicaţie, apreciează că „în timp ce Guvernul ne da ca fapt împlinit ieşirea ţării din criză, Liga economiştilor reformatori din Republica Moldova (organizaţie mai puţin cunoscută în spaţiul public până acum) este de părerea că situaţia economică este foarte gravă şi că eforturile Executivului ar trebui să se îndrepte măcar spre încetinirea declinului, dacă nu sunt în măsură să stopeze dezastrul”.

Komsomolskaia Pravda” apreciază că „PDM face tot posibilul, utilizând inclusiv şi PL-ul, ca să „torpileze”coaliţia democrată şi să accepte în sfârşit „oferta generoasă” a comuniştilor. Confirmă acest lucru atacurile frecvente şi acuzele la adresa PLDM cu speranţa că liberal-democraţii le vor oferi motivul să spună: „Vedeţi? Cu ăştia nu te poţi înţelege. Noi am dorit să construim în continuare democraţia, dar suntem nevoiţi să construim comunismul”.
„Ori echipa premierului va ocupa o poziţie orientată spre căutarea unei înţelegeri reciproc acceptabile privind o coaliţie de guvernământ, ori va provoca o stare de bellum omnium contra omnes (războiul tuturora împotriva tuturora)...”, consideră un jurnalist de la „Moskovski Komsomoleţ”, ediţia de Moldova.

Într-o scrisoare imaginară adresată Curţii Constituţionale(CC) şi publicată de „Timpul”, jurnalistul Arcadie Gherasim cere la modul sarcastic CC „să anuleze de urgenţă rezultatele alegerilor parlamentare din 28 noiembrie”. „Sunt absolut inutile din moment ce cel puţin doi lideri de partide consideră că numărul de voturi date de alegători nu trebuie luat în calcul la partajarea funcţiilor într-o guvernare de coaliţie”.

Iar editorialistul Constantin Tănase scrie în „Timpul” că „astăzi, televiziunile de la Chişinău sunt „deservite” de o ceată întreagă de „analişti” care cred că se pricep la toate – politică externă, economie, sociologie, statistică etc. [...] „Inflaţia de „analişti” are repercusiuni nocive asupra opiniei publice, devalorizează meseria de analist”, mai spune Tănase.
XS
SM
MD
LG