Linkuri accesibilitate

De la tatonări la negocieri - summitul PDL-PD-PL


Vlad Filat și Alexandru Tănase
Vlad Filat și Alexandru Tănase

Vlad Filat: „Cred că la următoarea întâlnire vom fi în situaţia să avansăm pe documente concrete.”










Marian Lupu
Democraţii lasă impresia că nu s-au hotărât deocamdată cu cine se vor alia. După ce s-a întâlnit astăzi şi cu comuniştii, şi cu foştii parteneri din AIE, Marian Lupu a declarat că ambele coaliţii au deocamdată aceleaşi şanse.

Premierul Vlad Filat s-a declarat însă optimist după această nouă rundă de negocieri şi a spus că partidul său va face compromisurile necesare ca să-şi convingă aliaţii să rămână în coaliţia pro-europeană.

Vlad Filat: “Astăzi chiar pot să vă spun că am purces deja la negocieri. Cred că la următoarea întâlnire vom fi în situaţia să avansăm pe documente concrete.”

Soluția discutată este ca Marian Lupu să fie ales speaker, iar în cazul unor alegeri anticipate să rămână președintele interimar. Dacă se găsesc 2 voturi pentru alegerea pe 4 ani a lui Mihai Lupu, funcția de președinte a Parlamentului i-ar reveni liderului PL Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu
Din declaraţiile făcută după această întâlnire de Mihai Ghimpu ar rezulta că liberalii şi democraţii acceptă ca Vlad Filat să fie premier, dar doresc ca fotoliile în guvern să fie împărțite egal, ca să evite situația în care un partid ar reuși să le domine pe celelalte două.

Mihai Ghimpu: “Răspunderea e egală la noi, nu-i doar proporţională. Electoratul te taxează egal, nu-i aşa. Discutăm.”
XS
SM
MD
LG