Linkuri accesibilitate

Chișinău: nouă rundă de negocieri PDM - PCRM


O nouă rundă de negocieri între liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Comuniştilor s-a încheiat astăzi fără ca cele două partide să fi anunţat vreo decizie privind înfiinţarea coaliţiei de guvernare de centru-stânga.

Marian Lupu a declarat după negocieri că şansele unei coaliţii de centru stânga faţă de o coaliţie de centru dreapta rămân de 50 la 50 şi că Partidul Democrat, care se întâlneşte astăzi din nou şi cu foştii parteneri din Alianţa pentru Integrarea Europeană, va lua o decizie înainte de Anul Nou. Liderul democraţilor a dezminţit că ar negocia cu PCRM retragerea lui Vladimir Voronin din orice funcţie publică, dacă e înfiinţează o alianţă de centru stânga.

Vladimir Voronin a declarat după întrevederea de astăzi că s-a discutat despre organigrama unui eventual guvern de centru stânga şi că partidul său nu va insista ca miniştrii lor să fie membri din partid. “Dacă vom forma o coaliţie cu PD vom oferi funcţii şi celor din opoziţie, dacă vor face faţă”, a mai spus Voronin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG