Linkuri accesibilitate

5.12 - București: Conferința de presă Adrian Năstase (PSDR)


Adrian Năstase
Adrian Năstase

5 decembrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; reporter: Sabina Fati).

Conferința de presă Adrian Năstase (PSDR).


După victoria în alegerile generale, PDSR se pregăteşte pentru a doua rundă a alegerilor prezidenţiale, în care Ion Iliescu se va confrunta cu Corneliu Vadim Tudor, din partea partidului „România Mare”.

La o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele partidului, Adrian Năstase, a precizat că PDSR nu negociază în acest moment nici o majoritate în Parlament sau altă alianţă de guvernare: „Dorim să evităm ambiguitatea unui mesaj în care cineva să poată spune : uite PDSR-ul s-a înţeles cu cei care au ruinat economia, cu cei care au furat din avuţia naţională şi acum la marea înţelegere, unii dau şi alţii iau, se trece, se spală cu buretele tot ceea ce a creat nemulţumirea populară...”

Dacă Vadim Tudor câştigă alegerile prezidenţiale, PDSR nu va face guvernul. Iar un guvern minoritar PSDR nu va accepta sprijinul PRM, pentru că în opinia lui Năastase, PRM are un vot distructiv.

„Corneliu Vadim Tudor este un termometru. El arată nivelul sărăciei în ţară” – a mai declarat Adrian Năstase.

Pentru anul viitor, un posibil guvern minoritat PSDR se gândeşte la un deficit bugetar de 4,5 la sută care va fi negociat cu FMI. Practic, noul guvern intenţionează să negocieze un nou memorandum cu FMI, unul cu condiţii mai flexibile.
XS
SM
MD
LG