Linkuri accesibilitate

Victor Osipov a pledat la Astana pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria și reluarea negocierilor 5+2


Vicepremierul Victor Osipov, care a reprezentat împreuna cu ministrul adjunct de externe Andrei Popov Moldova la reuniunea OSCE de la Astana, a avut mai multe întrevaderi bilaterale printre care cu asistentul secretarului de stat american Philip Gordon, cu şeful diplomaţiei din Romania şi cu ministrul pentru probleme europene de la Londra, cît şi cu premierul din Monaco. Potrivit agentiei Moldpres, partenerii de dialog ai domnului Osipov au apreciat modul în care s-au deşfăşurat alegerile parlamentare din 28 noiembrie.

Victor Osipov a cerut sprijinul partenerilor europeni şi americani pentru reflectarea adevcată in documentele summitului a parametrilor specifici pentru rezolvarea conflictului transnistrean, in baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Moldovei. De asemenea Victor Osipov a pledat pentru retragerea trupelor ruseşti din regiunea transnistreană şi reluarea dialogului în formula 5 plus 2.

Vice-premierul Osipov a discutat aceasta chestiune cu partenerii de negocieri, in mod deosebit cu reprezentantii Statelor Unite, Uniunii Europene si Rusiei.

Ministrul adjunct de externe Andrei Popov a participat la Astana la reuniunea GUAM, organizatie regionala din care face parte Moldova alaturi de Georgia si Ucraina.
XS
SM
MD
LG