Linkuri accesibilitate

CEC a verificat jumătate din voturi


După numărarea a 49 la sută de buletine de vot, Comisia Electorală Centrală a anuţat următoarele rezultate pentru formaţiunile care au acumulat scorul cel mai mare: PCRM – 41,2%, PLDM – 27,9%, PD – 13,3%, PL – 8,5% şi AMN – 2,1%. Datele nu includ votul alegătorilor moldoveni de peste hotare. Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a anunţat că rezultatele preliminare parţiale vor fi anunţate de CEC într-o conferinţă de presă la 11.00.

Potrivit rezultatelor a doua sondaje de opinie realizate la iesirea din secţiile de votare, trei formaţiuni din Alianţa pentru Democraţie şi Reforme au obţinut majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Partidul Liberal-Democrat al premierului Vlad Filat, Partidul Liberal condus de preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi Partidul Democrat al lui Marian Lupu au acumulat suficiente mandate pentru a instala guvernul şi, foarte probabil, pentru a alege preşedintele ţării.

Potrivit aceloraşi rezultate estimative, AMN a acumulat un număr limită de voturi şi ar putea să intre sau să rămână în afara viitorului legislativ.

Marja de eroare a celor două exit-poll-uri este de aproximativ 2 la sută.
XS
SM
MD
LG