Linkuri accesibilitate

Promo-LEX semnalează nereguli în desfășurarea scrutinului


Pînă la orele 11:00, observatorii Promo-LEX au relatat mai multe nereguli în procesul de desfăşurare a scrutinului. Acestea ţin de întîrzieri în deschiderea secţiilor de votare și încălcarea procedurilor electorale în unele secţii de votare. Astfel, la Hagimus (Căuşeni), preşedintele BESV a dispus deplasarea urnei mobile la ora 10:00, refuzând participarea oricărui observator la această procedură.

Prezenţa persoanelor neautorizate a fost atestată în mai multe secţii de votare:

Concurenţii electorali continuă să facă agitaţie electorală. În raionul Criuleni, pe traseul Chișinău –Criuleni, circulă un autobuz cu afişaj electoral PCRM lipit pe exteriorul autocarului. Prezenţa afişelor electorale în raza de 50 metri a mai multor secţii de votare din ţară a fost atestată la Cimișeni, Criuleni (afişaj electoral PCRM); Dubasarii Vechi, Criuleni (afişaj electoral PLDM); Semionovca, Ştefan-Vodă; Coșernița, Criuleni (afișaj electoral PLDM).

Cetăţenii din Corjova din nou întîlnesc obstacole în realizarea dreptului la vot. Miliţia transnistreană a suplimentat numărul de posturi, a înconjurat satul şi a înăsprit şi intensificat controlul la aceste posturi.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG