Linkuri accesibilitate

Ultimele pregătiri și recomandări în vederea alegerilor de duminică


Campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie s-a încheiat noaptea trecută iar concurenţii nu au dreptul să facă agitaţie electorală astăzi, în aşa numita zi silenţioasă.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului a reamintit posturilor de radio şi televiziune să se abţină de la difuzarea ştirilor, emisiunilor, reportajelor şi spoturilor publicitare având ca subiect concurenţii electorali. Recomandările sunt valabile şi pentru posturile străine din România, Rusia şi alte ţări retransmise în Moldova.
Pentru alegerile de mâine au fost deschise 2036 de secţii de votare în ţară şi 75 peste hotarele ei. Au fost tipărite 2,8 milioane de buletine de vot în care sunt înscrişi 39 de concurenţi - partide şi candidaţi independenţi.
Comisia Electorală Centrală a informat vineri că, potrivit situaţiei din ziua de 26 noiembrie, concurenţii electorali au cheltuit în campanie peste 45 de milioane de lei, dar două partide mici şi un candidat independent nu au prezentat rapoartele de cheltuieli.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG