Linkuri accesibilitate

Spam electoral (Timpul)


Indemnizațiile pentru victimele tulburărilor din aprilie (Ziarul de Gardă).


Despre problema bornelor de la Palanca, Moldova Suverană scrie astăzi că Ucraina, în complicitate şi cu consimţământul Guvernului condus de Vladimir Filat, a început în mod unilateral să modifice sectorul de frontieră moldo-ucraineană. Restul ziarelor se limiteaza la comunicatul difuzat de MAEIE moldovean.

Sorina Stefârţă de la Timpul explică cititorilor neavizaţi ce înseamnă spam şi spune că în campanii, cei mai mari spammeri tipografici sunt politicienii, printre aceştia jurnalista remarcându-i pe comunisti. Sorina Stefârţă dă şi un exemplu – o foaie volantă difuzată enoriaşilor unei biserici din Hânceşti, aşa cum afirmă jurnalista, plină de minciuni şi la care Timpul promite să mai revină. În lumea întreagă pierderile provocate de spam se estimează la peste 80 miliarde de dolari, pe noi spamm-ul comunist ne poate costa viitorul, conchide jurnalista.

Iar Constantin Tănase îşi reţine atenţia asupra sondajului de alaltăieri şi scrie că pentru el, zilele când se fac publice sondajele sunt sărăbători naţionale, pentru că acestea ar fi adevărate manuale de psihlogie naţională. Jurnalistul ironizează pe seama celor 3,3 procente din respondenţii barometrului care, întrebaţi dacă au fost la referendum, au spus că nu ştiu şi trage următoarea concluzie - să nu se îmbete nimeni cu apă rece, pentru că moldovenii sunt prea prudenţi ca să spună adevărul în sondaje. Ei ştiu că e o ruşine să votezi cu comuniştii, dar votează.

În Ziarul de Gardă găsiţi povestea familiei Vitalie şi Olesea Creţu, care protestează în PMAN pentru că ar merita indemnizaţia de 5 mii de lei pe care guvernul a alocat-o victimelor tulburărilor din aprilie, dar n-a primit-o. Iar la rubrica Dosar, ziarul publică un articol despre „Capul rakeţilor din Moldova”, cum îl numeşte Ziarul de Gardă pe un basarabean foarte influent în lumea criminală a Iaşului românesc.
XS
SM
MD
LG