Linkuri accesibilitate

Cine incită minorităţile împotriva moldovenilor (Timpul)


Scrisoarea președintelui Ghimpu într-un moment nepotrivit ? (Panorama).


În editorialul Cine incită minorităţile împotriva moldovenilor, Constantin Tănase constată că deşi beneficiază de cea mai democratică legislaţie, minorităţile naţionale se comportă cu totul inadecvată, sfidând „legea găzduirii”. Acest comportament devine tot mai cinic şi mai agresiv în perioada campaniilor electorale, e de părere editorialistul.

Tot în Timpul citiţi un interviu cu Dan Dungaciu, consilierul prezidenţial pe probleme de integrare europeană pe tema scrisorii pe care preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a trimis-o secretarului general al NATO, solicitindu-i să caute să convingă Rusia să se retragă din regiunea transnistreană.

Făcând referire la aceeaşi scrisoare Stepan Costaşev scrie în Panorama că: „preşedintele Ghimpu lucrează pentru comunişti”. În opinia autorului scrisoarea a fost adresată NATO într-un moment nepotrivit şi nu a făcut decât să toarne apă la moara Partidului Comuniştilor.

În Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru scrie în editorialul 101 deputaţi independenţi că prin alte părţi, intrarea în politică îşi are, etapele ei. Ca să fii vocea cuiva în Parlament, trebuie să-i cunoşti condiţiile de trai şi problemele cu care se confruntă. La noi, se mai crede că banii justifică orice toană şi, dacă ai bani, poţi intra în orice domeniu fără să baţi la uşă.
XS
SM
MD
LG