Linkuri accesibilitate

PDM dezaprobă solicitarea adresată Secretarului General NATO de Mihai Ghimpu de a convinge Rusia să-și retragă trupele din Transnistria


Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă, într-o declaraţie de presă, dezacordul faţă de solicitarea lansată astazi Secretarului general al NATO de către Preşedintele interimar, liberalul Mihai Ghimpu, de a ajuta Moldova să convingă Rusia să îşi retragă trupele din regiunea transnistreană. In opinia Partidului Democrat, o asemenea abordare ar fi „inoportună” şi nu ar contribui la soluţionarea problemei transnistrene. Mai mult, pentru Partidul Democrat citam din nou „ implicarea Alianţei Nord Atlantice în soluţionarea problemei transnistrene este o iniţiativă periculoasă care riscă să erodeze cadrul constituţional al Republicii Moldova şi atentează la statutul de neutralitate”.

Mihai Ghimpu a explicat la o conferinţă de presă că a trimis scrisoarea în contextul discuţiilor legate de revitalizarea Tratatului Forţelor Convenţioanle în Europa şi al apropiatului summit OSCE de la Astana din luna decembrie.

Partidul Democrat a critică în declaraţia de astazi si ceea ce numeşte „retorica anti-rusă” din campania electorală a liberalilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG