Linkuri accesibilitate

Ce s-ar putea plăti cu banii cheltuiți pe publicitate electorală? (Ziarul de Gardă).


Mitropolia Moldovei trebuie să divorţeze de „Sf. Matrona”, titrează astăzi Timpul, citându-l pe clericul Andrei Kuryaev din Rusia care devenise recent ţinta mâniei acestei asociaţii din sânul bisericii ortodoxe moldovenesti, asociaţie considerată prea radicală de unii dintre preoţii Mitropoliei Moldovei pe lângă care funcţionează aceasta. Anatolie Cibric, preşedintele asociaţiei, a fost ieri chemat în faţa judecăţii bisericeşti pentru a da socoteală pentru un incedent mai vechi, dar susţinătorii lui au provocat o noua altercaţie sub zidurile Mitropoliei. „Dacă cineva face lucruri care nu sunt în spiritul credinţei ortodoxe, atunci biserica ar trebui să se dezică de acesta,” crede protodiaconul Kuryaev, un punct de vedere pe care îl împărtăşea deunăzi Europei Libere şi preotul Pavel Borşevschi, parohul bisericii „Sf. Dumitru” din Chişinău.

Cât costă banii electorali, se întreabă în Ziarul de Gardă, Aneta Grosu. Cu cele 16 mln. de lei câte au fost cheltuite până acum de aspiranţii la fotoliile de deputat s-ar putea plăti 16 mii de pensii bune, de câte o mie de lei fiecare, 800 de mii de dejunuri elevilor sau vreo 25 de mii de salarii minime bugetarilor. Acest calcul pentru a atenţiona candidaţii să nu mai cheltuie banii pe afişe la care nu se uită nimeni.

Tot din Ziarul de Gardă aflaţi amănunte curioase despre moldovenii porniţi în Israel, dar opriţi în Egipt pentru că , aşa cum s-a zvonit iniţial, ar fi ucis un beduin şi detalii despre convorbirile telefonice ale poliţistului Ion Perju acuzat de omorârea în bătaie a lui Valeriu Boboc.

După ce a colindat mai multe posturi TV, mai mult sau mai puţin simpatizante ale PCRM-ului, declaraţia în care acest partid se arată extrem de neliniştit pentru că s-ar pregăti fraudarea alegerilor a ajuns şi în Moldova Suverană.

Iar Literatura şi Arta publică astăzi un omagiul scris de Nicolae Dabija în memoria poetului Adrian Păunescu.
XS
SM
MD
LG