Linkuri accesibilitate

Liderul PNL propune consultări pentru depășirea crizei economice


Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liberalii și socialiștii din România nu renunță însă la greva parlamentară.

Armistițiu propus de presedintele Traian Baescu opozitiei din Romania a alunecat in scandalul politic autohton, fiindca opozitia nu vrea sa renunte la greva parlamentara. In schimb liderul liberalilor, Crin Antonescu incearca sa preia conducerea ostilităților si sa aduca pacea politica pe care nu reuseste sa o impuna seful statului. Puterea si opozitia nu mai au in Romania nici un canal de comunicare, iar legislativul este complet blocat, dupa ce liberalii si socialistii au acuzat-o pe sefa camerei deputatilor, Roberta Anastase ca a trucat votul pentru legea pensiilor.

De fapt blocajul are o istorie mai veche si este legat de calendarul opozitiei care prevedea suspendarea lui Traian Basescu. Socialistii si liberalii, aflati in opozitie, au refuzat de altfel orice intilnire cu presedintele tarii in aceasta toamna si orice consultari cu puterea. Refuzul moratoriului propus ieri de presedintele Traian Basescu poate delegitima opozitia, fiindca puterea are suficiente voturi pentru a trece legile reformei pensiilor si salariilor bugetarilor. Seful statului roman a incercat sa-i convinga pe parlamentarii din opozitie sa voteze aceste legi in numele interesului national, fiindca Romania si le-a asumat in acordul cu FMI.

Seful liberalilor incearca sa preia rolul presedintelui Traian Basescu si cheama la consultari toate partidele parlamentare, inclusiv cele care fac parte din arcul guvernamental pentru “depasirea crizei economice”. Nu e clar daca liderul liberalilor crede in posibilitatea acestei intilniri, cita vreme chiar liberalii au boicotat orice incercare a puterii de a face pace cu opozitia sau daca propunerea face parte doar din retorica politicii revansarde.

Politigraf

XS
SM
MD
LG