Linkuri accesibilitate

București: tratat moldo-român privind regimul frontierei


La sediul ministerului de externe de la Bucuresti a fost semnat tratatul privind regimul de frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră” între Republica Moldova si Romania. Documentul a fost semnat din partea Moldovei de premierul Vlad Filat care a declarat că acest acord, ca şi toate celelalte 15 documente importante semnate între Chişinău si Bucuresti in ultimul an, au ca scop îmbunătaţirea vieţii moldovenilor. Din partea Romaniei documentul a fost semnat de ministrul de externe Teodor Baconschi.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Baroso a salutat decizia autorităţilor de la Bucureşti şi Chişinău de a semna tratatul drept „ un excelent exemplu de cooperare regională”. Declaraţia a fost făcută la Bucuresti unde preşedintele Comisiei Europene ia parte la Summitului Dunării.

Deputatul comunist Grigore Petrenco a declarat, citat de agentia InfoPrim Neo, că Romania a semnat acest tratat deoarece doreşte să intre în spaţiul Schengen şi că asupra Bucureştiului s-ar fi exercitat presiuni din afară. Grigore Petrenco a spus că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova insistă în continuare ca Romania sa semneze cu Moldova tratatul politic de bază şi un tratat de frontieră.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG