Linkuri accesibilitate

7.11 - București: Regimul marilor gafe


Fără explicaţie raţională este şi politica de cadre practicată în armată de regimul Constantinescu, predilecţia pentru militarii proveniţi din serviciile secrete...


7 noiembrie 2000

Actualitatea. (Comentariu: Şerban Orescu).

Regimul marilor gafe.

„Cu o săptămână în urmă a izbucnit scandalul înfiinţării Asociaţiei Militarilor din România. ... Din fericire, Asociaţia şi-a încheiat fără glorie zilele, fiind evacuată de la Cercul Militar, după ce primise însă aprobarea a doi miniştrii ...”.
„... desigur, înfiinţarea unei asociaţii, certată cu regulamentele militare dar aprobată de doi miniştrii, cel al apărării şi de interne , are de ce să îngrijoreze opinia publică. Ea dovedeşte o mare superficialitatea în etajele superioare ale puterii şi profunde nemulţumiri în corpul ofiţeresc. ... Dar şi eşafodajul logic al iniţiativei de înfiinţare a Asociaţiei militarilor a fost naiv. În preambul, iniţiatorii denunţă existenţa unor organizaţii mafiote care infestează societatea. Numai că cel puţin doi din capii noii asociaţii desfiinţare între timp, putea pretinde la performanţe de acest tip mafiot: generalul Costică Voicu, fost şef al poliţiei până în 1996 şi generalul Ion Suceavă, care alimentase cu puţin timp în urmă rubrica de scandal a ziarelor.

... Fără explicaţie raţională este şi politica de cadre practicată în armată de regimul Constantinescu, predilecţia pentru militarii proveniţi din serviciile secrete sau părtaşi la represiunea din decembrie 1989. Exemple sunt însuşi consilierul pentru securitate a preşedintelui Constantinescu, d-ul Constantin Degeratu ca şi fostul şef la statului major general, generalul Mircea Chelaru. Cel care urma de altfel să devină preşedinte al faimoasei asociaţii”.
XS
SM
MD
LG