Linkuri accesibilitate

6.11 - București: Ion Iliescu și mesajul Emmei Nicholson la București.


Emma Nicholson
Emma Nicholson

Ion Iliescu: „combaterea corupţiei şi prin eliminarea politicianismului şi politizării a aparatului administrativ... şi îmbunătăţirea situaţiei copiilor, instituţionalizaţi sau nu, componentă a programului nostru social”.


6 noiembrie 2000

Actualitatea.
(Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Sabina Fati).

Ion Iliescu și mesajul Emmei Nicholson la București.

Baroneasa Emma Nicholson, raportorul pentru România al Parlamentului European, a făcut o serie de „declaraţii avertisment” cu prilejul vizitei la Bucureşti. Mesajul transmis a fost, in rezumat că Uniunea Europeană vrea să primească România dar că se aşteaptă de la următorul guvern să adopte o serie de măsuri menite să relanseze reformele stagnante.

Într-un interviu cu Sabina Fati, liderul PDSR, Ion Iliescu, al cărui partid are toate şansele să câştige alegerile, asigură că partidul său are intenţia să continue reformele. „PDSR-ul nu trebuie să demonstreze suportul pentru integrarea europeană a României, pentru că PDSR-ul a început acest proces” – a declarat între altele Ion Iliescu. „Noi am devenit ţară asociată în 1994, sub guvernarea PDSR-ului”. „Din păcate procesul de integrare a fost compromis în ultimii patru ani de zile prin antiperformanta economică...” Ion Iliescu promite măsuri de urgenţă pentru relansarea economiei dar nu vrea să dea amănunte despre cum va fi rezolvată problema privatizării.

„Simplificarea birocraţiei este unul din obiectivele noastre” – continuă Ion Iliescu – „combaterea corupţiei şi prin eliminarea politicianismului şi politizării a aparatului administrativ... şi imbunătăţirea situaţiei copiilor, instituţionalizaţi sau nu, componentă a programului nostru social”. În general, Ion Iliescu respinge criticile raportorului european şi afirmă că partidul său nu se va lasă pus sub presiune.
XS
SM
MD
LG