Linkuri accesibilitate

Smirnov vrea alipirea Transnistriei la Rusia (Kommersant Plus).


Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chişinău că pentru liderii Partidului Comunistilor contează mai putin unde va ajunge Republica Moldova decat ca ei sa ramana la putere. De aceea aceştia pot opta intr-o zi pentru CSI, alta zi pentru UE apoi iaraşi pentru CSI. Ei se dau drept profeţi, dar nu ne pot duce decat in trecut.
Republica Moldova a ajuns carte de joc in pocherul mondial, scrie Petru Bogatu. Deznodamantul acestei partide ar putea conferi un nou curs istoriei contemporane. Chestiunea transnistreana este un fel de detector de minciuni pentru Germania, Franta si SUA, care il verifică pe Medvedev. Uniunea Europeana şi SUA vor sa afla trei lucruri, continuă Bogatu: 1. Să ştie daca preşedintele Rusiei este sincer cand flirteaza cu SUA si Uniunea Europeana. 2. Daca detine cu adevărat puterea la Moscova sau e doar o marioneta. 3. Daca poate sau nu sa scape de sub tutela lui Putin.

Suntem in miezul unei campanii electorale fara precedent, dupa cinismul cu care e manipular alegatorul, scrie Constantin Tanase in cotidianul Timpul. Alegatorul este mult mai turmentat decat celebrul cetatean turmentat al lui Caragiale care se intreabă: Eu cu cine votez? Noi avem 2 feluri de turmentaţi. Victimele irecuperabile ale manipularii comuniste şi indecişii, estimaţi că ar fi vreo 30 la suta din totalul alegatorilor.

In Săptămîna, Vselovod Ciornei constată că tanara guvernare a adus din strainatate multi bani si a reusit sa lanseze nişte proiecte. El crede ca daca ar mai fi avut vreun an la dispozitie, poate ca reusea sa realizeze şi ceva mai palpabil. Acum ramane sa explice oamenilor ce a adus si pentru ce. Şi anume ca aceşti bani nu vor fi cheltuiţi pe cumpararea cartierelor si padurilor.

Nezavisimaia Moldova
descrie evolutia Partidului comunistilor de la ultimele alegeri incoace, şi se intreabă: a devenit Vladimir Voronin altul oare?

In ziarul Kommersant Plus gasiti un interviu cu Igor Smirnov, al cărui mesaj general este ca viitorul Transnistriei este cu Rusia, un partener strategic care a avut pana acum grija de stabilitatea regiunii.
XS
SM
MD
LG