Linkuri accesibilitate

„Dodon şi dodonismul” (Timpul/Moldova Suverană)


Uitații moldoveni din Verona (Ziarul de Gardă)


Partidul Umanist al lui Valeriu Pasat ajunge din nou subiect de scandal, scrie astăzi Timpul. Unii cred că spotul electoral al formaţiunii cu mesajul „Suntem împotriva sectanţilor în şcoli” instiga la ură şi intoleranţă religioasă şi cer interzicerea acestuia, continuă ziarul. Este doar o percepţie – spune în replică CEC.
Cu povestea jurnalistului de la Radio Naţional Vasile Mija care repară acum cizme în Portugalia Pavel Păduraru continuă în acelaşi ziar seria de reportaje despre gastarbeiterii moldoveni.

„Dodon şi dodonismul” este titlul editorialului lui Constantin Tănase, un editorial la care candidatul comunist Igor Dodon răspunde tot astăzi în ziarul Moldova Suverană. Dacă citeşti cele două texte, îţi este limpede că atât Dodon ştia despre articolul pe care are de gând Constantin Tănase să-l publice, cât şi Constantin Tănase ştia conţinutul replicii lui Dodon. Curios, nu? Dar ca sa revin la polemica propriu-zisă dintre cei doi. Constantin Tănase îi reproşează lui Dodon că şi-a făcut ţarc ideologic din cultura şi civilizaţia românească în care s-a născut, iar Dodon îl numeşte pe Tănase pentru asta „monstru sacru” şi „taliban al neprihănirii”.

Aneta Grosu de la Ziarul de Gardă scrie astăzi că în această săptămână nimic nu a impresionat-o mai mult decât telefonul unui cititor stabilit de vreo 10 ani in Italia care i-a spus că la Verona unde se află nu are nici un fel de informaţie despre campania electorală. Pentru ce mai deschid secţii de vot suplimentare pentru noi dacă nu se obosesc să ne informeze, a întrebat-o migrantul moldovean pe Aneta grosu, iar aceasta recunoaşte că nu prea a avut ce-i răspunde.
XS
SM
MD
LG