Linkuri accesibilitate

Un ONG contabilizează costurile activităţilor electorale


4,5 milioane lei timp de 3 săptămâni - este suma totală a cheltuielilor pentru campania electorală a celor 12 partide, înregistrate la CEC.


4,5 milioane lei timp de 3 săptămâni - aceasta este suma totală a cheltuielilor pentru campania electorală a celor 12 partide, înregistrate la CEC la 4 octombrie. Jumătate din cheltuieli revin Partidului Comunistilor. Vasile Botnaru e in legatura telefonica directa cu studioul Europei Libere de la Praga si il intreb oare câţi bani vor cheltui participanţii la campania electorală?

Cum în ţara şomerilor se vînd cele mai multe şi mai sofisticate telefoane mobile pe cap de locuitor, nu e de mirare ca partidele nu se grăbesc să declare cheltuielile reale din campanie, ci mai curînd pe acelea care nu pot fi ascunse. CEC-ul şi-a facut datoria şi le-a avertizat că dacă mint, o fac pe barba lor, pentru că există un ONG dedicat, care contabilizează costurile activităţilor electorale. Adică numără panourile publictare, cronometrează timpul plătit la televiziune, măsoară spaţiile publicitare de prin ziare, estimează consumul de benzină etc. Numai că, lucru ştiut biruitorii de regulă ies basma curată. Ministrul Alexandru Tănase a invocate chiar ieri acest postulat într-o apariţie televizată spunînd, că învingătorii sunt acei care stabilesc criteriile crimelor de război. Prin urmare cine va pierde cursa electorală s-ar putea să fie şi ţapul ispăşitor.
Previous Next

XS
SM
MD
LG