Linkuri accesibilitate

Intrecerea independenților cu legiunile partidelor


Despre modestele șanse ale candidaților independenți.


47 de persoane au solicitat de la Comisia Electorală Centrală liste de subscripţie, pentru a se înscrie în calitate de candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din 28 noiembrie. Printre solicitanţi sunt nume cunoscute, dar şi total necunoscute opiniei publice. Vasile Botnaru e in legatura telefonica directa cu studioul Europei Libere de la Praga si il intreb ce părere are el despre aceste persoane care au luat in serios cursa electorala, din moment ce in cei aproape 20 de ani de independenta niciun independent nu a reusit sa treaca pragul electoral?

Un negustor vindea cirnat de potirniche. Si cind l-a intrebat un vecin de taraba daca pe bune e din carne de potirniche, a zis ca mai aduaga si carne de cal si iese in proportia de 1:1. Cum adica, „unu la unu”? adica la un kilogram de potirniche la un kilogram de carne de cal? se tinea scai vecinul. La care vinzatorul a s-a vazut silit sa recunosca cum e cu proportia de unu la unu, adica „un cal si o potirniche, un cal si o potirniche ….”
Cam asa e si cu intrecerea independentilor cu legiunile partidelor.

Daca fiecare candidat de pe lista partidelor ar trebui sa cistige simpatiile unui numar anume de votanti, de exemplu daca Vladimir Voronin ar trebui sa-si ia mandatul cu voturile a doua sate din Cahul, iar Mihai Ghimpu sa candideze pe o circumscripie de la Colonita, sa zicem, atunci independentul Victor Stepaniuc ar avea probabil sanse sa faca fata, ca sa nu mai zic de Gabriel Stati.
Previous Next

XS
SM
MD
LG