Linkuri accesibilitate

La comenzi de tip Vântu, jurnalistului nu-i rămîne decît să spună: „Pînă aici”


Sorin Ovidiu Vântu
Sorin Ovidiu Vântu

Ioana Avădanei (Centrul pentru Jurnalism Independent): „Jurnalismul se face în interes public, nu în interesul stăpînului.”

Ioana Avădani: „Pentru noi nu este neapărat o foarte mare surpriză, deoarece lucrurile erau vizibile deja de mult timp. Nici domnul Vântu nu făcuse vreun secret din modul în care îşi concepea politica editorială. Este, însă, un duş rece să vezi aşa, negru pe alb, cum un patron de media spune: voi o să scrieţi ce vreau eu, nu ce vreţi voi. Din punctul acesta de vedere, atunci când ai astfel de presiuni, de-acum deja nici nu mai sunt presiuni, sunt nişte comenzi foarte clare date în vileag, a te mai gândi că o mai faci şi de bună voie în campanie electorală, mi se pare un pic prea mult. Nu ştiu cum se poate rezolva această situaţie, altfel decât prin dorinţa jurnalistului de a spune: gata, până aici.”

Europa Liberă: Asta ar însemna să abandoneze meseria, doamnă Avădani.

Ioana Avădani: „Nu, asta ar însemna să-i spui şi patronului tău, şi „stăpânului”, care poate să fie de factură economică, sau de factură politică: regulile jurnalistului sunt astea. Regulile jurnalismului sunt astea, jurnalismul se face în interes public.”
XS
SM
MD
LG