Linkuri accesibilitate

Ce facem cu şoferul aghesmuit?


După ani buni de combatere a beţiei pe şosele, zilnic sînt depistaţi cîte 35-40 de şoferi beţi.


Pe durata a 3 săptămîni Poliţia rutieră a desfăşurat o operaţiune a cărei denumire – BAHUS – e mai mult decît lămuritoare. Şeful poliţiei rutiere, Gheorghe Botnariuc, a declarat că în acest răstimp erau depistaţi zilnic, şofînd, cîte 35-40 de şoferi beţi. Şeful poliţiei rutiere a mai adăugat un amănunt îngrijorător: deşi sancţiunile pentru conducerea maşinilor în stare de ebrietate sînt severe, asta nu e un impediment pentru amatorii de alcool. Cu toate acestea, poliţia rutieră a înaintat spre examinare guvernului un proiect de lege în vederea măririi plafonului de alcool permis în sînge de la 0,8 pînă la 1,0. Asta ca să nu avem prea mulţi şoferi cu antecedente penale.

Lupta cu şoferii aghesmuiţi e una permanantă în acest spaţiu ciudat-miraculos, dar nu prea a dat deocmdată roadele scontate. Păi, gîndiţi-vă numai: după ani buni de combatere a beţiei pe şosele, zilnic sînt depistaţi cîte 35-40 de şoferi beţi. E o cifră de la care ţi se ridică părul măciucă. E o realitate care ne impune să facem ceva.

Pe mine unul m-a mirat enorm faptul că sancţiunile severe nu-i sperie pe vitezomanii aghesmuiţi. Ceva nu se leagă aici, după părerea mea. Se vede că sancţiunile nu sînt într-atît de severe precum par dacă sînt ignorate metodic de şoferii alcoolizaţi. Dacă ele ar fi cu adevărat drastice, dacă, bunăoară, pentru o singură apariţie pe şosele în stare de ebrietate s-ar interzice şofatul pe vecie, doritorii de a conduce maşina după o votcă ar putea fi număraţi pe degete.

M-a nedumerit uşor şi faptul că, regretînd sincer dezmăţul bahic de pe şosele, şeful poliţiei rutiere doreşte mărirea plafonului de alcool permis în sînge. Păi, noi ce ne propunem de fapt? Să fim mai indulgenţi sau mai intransigenţi cu şoferii beţi?

Eu pot să înţeleg, la rigoare, logica poliţiei rutiere care se sprijină pe experienţa unor state mai prospere. Adică lasă-l pe şofer să bea o halbă plină de bere, ca el să renunţe la celelalte. Numai că ceea ce în alte dimensiuni are efect, la noi ar putea fi perceput ca o cedare a autorităţilor, ca un îndemn la un chef fără frontiere. Mentalitatea oamenilor noştri e una aparte, să nu uităm.

Pe mine chiar nu mă interesează că prea mulţi şoferi ar putea să aibă antecedente penale. Să le aibă sănătoşi, dacă nu au cap. Şi dacă am avea mai puţini şoferi dubioşi pe şosele nu ar fi o tragedie. Ar fi mai puţine probleme, accidente, tragedii şi poate vieţi curmate prematur.
XS
SM
MD
LG