Linkuri accesibilitate

Lupta cu morile de vînt torrents.MD (Panorama).


Jurnal de Chişinău
afirmă că premierul Filat are o sosie – îl cheamă Marcel Trifăuţanu, este locotenent-major la vamă şi seamănă leit cu premierul, doar că pare cu vreo zece ani mai tînăr. Rămîne de văzut dacă prim-ministrului îi va plăcea o astfel de veste...

Iar ex-premierul, Ion Sturza, declară Jurnalului că nu este miliardar, aşa cum se afirmă în diverse clasamente. Petru Bogatu analizează în aceeaşi publicaţie efectele recentei vizite la Bucureşti a cancelarei germane, Angela Merkel, şi se întreabă - autoproclamata republică nistreană se va legitima sub mandat UE? Concluzia lui Bogatu este că R. Moldova este pe cale de a se debarasa în sfîrşit de prezenţa militară rusă din estul teritoriul său, ceea ce i-ar netezi implicit drumul Chişinăului spre UE.

Moldavskie Vedomosti
caută însă răspuns la o altă întrebare – pregăteşte oare Filat PLDM-ul pentru o alianţă cu comuniştii? Ziarul scrie că Vlad Filat nu numai că se distanţează tot mai vizibil de partenerii săi de alianţă, ci şi pare că tot felul de situaţii de conflict în sînul coaliţiei. Posibil, premierul şi-a pregătit pentru sine soarta lui Faust şi este gata pentru un tîrg cu necuratul, dar va cădea oare de acord cu acest tîrg alegătorul, este întrebarea ziarului.

Panorama
scrie astăzi, apropo de tema discuţiei noastre, că confiscarea serverelor torrents.md este o luptă cu morile de vînt, iar ziarul Puls prezintă cu lux de amănunte oferta pentru tineri a partidului comuniştilor, care, întîmplător sau nu, a fost prezentată publicului la o zi după ce procuratura a decis să ia la bani mărunţi site-ul atît de popular printre tineri.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG