Linkuri accesibilitate

11.10 - București: Isărescu își lansează campania la președinția României


Mugur Isărescu: „Deviza mea va fi: o ţară cu frontiere sigure dar şi cu străzi sigure.”


11 octombrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; Reporter: Sabina Fati).

Mugur Isărescu își lansează campania la președinția României.


Premierul Mugur Isărescu şi-a lansat candidatura la preşedinţia României ca independent. Isărescu a făcut anunţul în cadrul unei simple întâlniri cu presa. „Nu mi-a fost uşor să mă hotărăsc. Am făcut-o după o îndelungată chipzuinţă dar pot să spun că acum sunt pregătit. ... Peste 700 de mii de oameni care şi-au dat deja semnăturile de sprijin , m-au îndemnat să candidez pentru funcţia de preşedinte al României...
Niciodată nu mi-am făcut un scop în sine din ideea de a conduce dar în ultimii 10 ani viaţa m-a pus in situaţia în care exact asta a trebuit să fac”.

La întrebarea de ce candidează, Mugur Isărescu a argumentat că are o datorie faţă de tânăra generaţie. Iar timpul cât a condus guvernul arată că strategia economică pe care a pus-o la punct, pe termen mediu şi lung, poate da rezultate.

Isărescu a explicat de asemenea că va pune pe acelaşi plan centrul şi periferia. Ce vrem, ce va aduce preşedinţia Isărescu: o economie de piaţă reală şi funcţională, relaţii clare de proprietate, desfiinţarea sistemului de favoritisme. „Deviza mea va fi: o ţară cu frontiere sigure dar şi cu străzi sigure. ... Înţeleg şi respect opţiunile politice pentru securitate socială, în aceeaşi măsură cu cele pentru liberă iniţiativă”.
XS
SM
MD
LG