Linkuri accesibilitate

O cultură a supraviețuirii


Interviu cu scriitoarea Angela Furtună.


Cu ocazia comemorarii victimelor Holocaustului din Romania, care se celebreaza oficial in fiecare an la 9 octombrie, la Biblioteca „Bucovina” din Suceava a fost organizat un simpozion cu titlul „O cultura a supravietuirii’.

In program: conferintele „Holocaustul din Romania”: prof. Sorin Golda (presedintele Comunitatii evreilor din Suceava), dr. Florin Pintescu, Angela Furtuna, dr. Daniel Hrenciuc.

Lansarea volumelor Laptele negru de Norman Manea, Dilemele convietuirii: evreii din Bucovina. 1774-1939 de Daniel Hrenciuc, Evreii din Suceava - The Book of The Jews from Suceava (Shotz) and the surrounding Communities (coordonator Dr. Benzion Fuchs) si Intre legenda si realitate - Lumea Hasidica de Shlomo Leibovici-Laish (Presedintele Asociatiei Mondiale Culturale a Evreilor Originari din Romania).

Acest simpozion, se spune in foaia de prezentare, adauga politicilor culturale romanesti o dimensiune clasica a societatii deschise. El face parte din programele destinate promovarii dialoguluI intercultural.

Din pacate, simpozionul are de suferit de pe pe urma unor manifestari anti-semite pe plan local, cum aflam din dialogul dintre Lucian Stefanescu si organizatoarea acestui simpozion, scriitoarea Angela Furtuna.

Apasati butonul „Asculta”.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Politigraf

XS
SM
MD
LG