Linkuri accesibilitate

„Hotărîri desecretizate în van” (Jurnal de Chișinău)


Ipoteze electorale (Moldavskie Vedemosti).


Şi presa de astăzi se uită mai atent peste listele electorale. Moldavskie Vedomosti pentru a încerca să ghicească pe cine din aceste liste ar promova fiecare formaţiune la funcţiile cheie în stat. Despre PLDM, ziarul emite următoarele ipoteze – şef de stat – Vlad Filat, premier – Iurie Leancă, speaker - Ghenadii Ciobanu, şi primar de Chişinău – Alexandru Tănase. Dacă ar guverna singuri, PL-iştii l-ar face pe Ghimpu preşedinte, pe Chirtoacă – premier, pe Hadîrcă – speaker şi pe Moldovana – primar de Chişinău. Pe cine şi în ce funcţii mai văd jurnaliştii de la Moldavskie Vedomosti analizînd listele celorlalate formaţiuni vă las să găsiţi în ziar.

Mitropolitul Vladimir nu candidează, titrează Jurnal de Chişinău, care la fel a luat la bani mărunţi listele electorale. Deşi ne-am fi aşteptat să-l regăsim pe mitropolit pe lista PU condus de Valeriu Pasat, lista formaţiunii nu conţine nici un cleric, constată publicaţia.

Mi-a atras atenţia şi un alt articol din acest ziar, cu titlul „Hotărîri desecretizate în van”, în care se constată că actuala guvernare nu a găsit deocamdată pîrghii pentru a întoarce bugetului de stat banii cheltuiţi în van de echipa lui Voronin, risipă la care indica mai multe documente secrete care au fost desecretizate de actualul cabinet. Ziarul dă exemplul celor 2 milioane de lei, din care statul a procurat apartamente fostului şofer personal şi fostului şef de protocol ai lui Voronin, sau unui veteran protejat de acesta, cu cetăţenie rusă.

Petru Bogatu de la acelaşi ziar analizează burzuluiala de la UTM, unde au grup de studenţi au protestat deonăzi pe motiv că acolo ar fi fost închise grupele cu predare în limba rusă. E o diversiune care deconspiră miza comuniştilor la alegerile din noiembrie, crede Petru Bogatu.
XS
SM
MD
LG