Linkuri accesibilitate

Cum distingi un om citit?


Radu Tărîță: Citesc în prezent o carte vizînd dezvoltarea creativității și personalității.

Radu Tărîtă: Am inceput sa citesc carti de dezvoltare personala inca din facultate. Acum nu stiu daca m-ar mai ajuta foarte mult, pentru ca am reusit sa acumulez o oarecare informatie de care am nevoie, adica practic m-am dezvoltat, ajungand pana la un anumit nivel. Acum, probabil, ma uit mai sceptic, sau nu vad ce ar putea sa ma invete nou aceste carti.


Europa Libera: Datorita acelor carti ai ajuns la o culme care poate sau nu poate fi depasita?


Radu Tărîtă: Orice culme poate fi depasita. Nu pot sa spun ca am ajuns extraordinar de departe sau sunt un as. Probabil ar trebui sa incep sa citesc altceva, care mi-ar oferi un alt punct de vedere.


Europa Libera: Daca intri intr-o librarie, iti atrage vreo carte atentia?


Radu Tărîtă: M-as uita acum mai mult la carti de psihologie, decat la cele de dezvoltare personala. Dar daca mi-ar recomanda cineva o carte buna, atunci, de ce nu? As incerca s-o citesc.


Europa Libera: Cand ai citit ultima carte?


Radu Tărîtă: Ca sa nu mint... vara trecuta. Si acum am inceput sa citesc o carte de psihologie: psihoterapia ca schimbare, ceva de genul. Cartea e ceva special, care ar trebui sa o incerce oricine – aceasta metoda de dezvoltare a creativitatii si personalitatii, de ce nu.


Cred ca-mi pot da seama daca un om a citit mai mult sau nu. Din nivelul discutiilor pe care le poarta acea persoana, ca stie mai multe, cunoaste lucruri, ca le-a citit, nu le-a preluat de dupa ureche.

XS
SM
MD
LG