Linkuri accesibilitate

Cererea de ridicare a imunității lui Voronin: adevărul trebuie să triumfe


Petru Bogatu
Petru Bogatu

Opiniile lui Petru Bogatu și Valeriu Vasilică despre demersul Procuraturii Generale împotriva fostului șef de stat.

Editorialistul Petru Bogatu califică cererea de ridicare a imunităţii fostului preşedinte Voronin drept un fapt “promiţător” pentru democraţia moldovenească. Editorialistul e mai rezervat însă în ce priveşte finalitatea demersului procuraturii.

Petru Bogatu: Faptul că procuratura acum a cerut ridicarea imunităţii cred că-i un lucru bun, atîta doar că noi nu ştim cît de convingătoare sînt informaţiile şi probele cu care au venit procurorii şi de aceea este foarte greu să spunem dacă pînă la urmă se va reuşi sau nu, întrucît problema este tratată destul de confuz chiar de unele formaţiuni aflate la guvernare, care de exemplu se tem că Voronin ar putea fi victimizat. Părerea mea este că e o abordare greşită, pentru că toată lumea vrea şi este normal să triumfe adevărul, să ştim în fond ce s-a întîmplat. Pentru asta justiţia trebuie să-şi facă datoria.

Valeriu Vasilică, directorul agenţiei Info-Prim Neo, constată că este pentru prima dată cînd Voronin a luat în serios justiţia.

Valeriu Vasilică
Valeriu Vasilică: Dacă lucrurile se făceau acum trei luni, patru luni nu era legată această acţiune de campania electorală şi avea mai multă credibilitate. Oricînd Vladimir Voronin şi PCRM vor avea dreptul şi într-un fel şi dreptate să zică că este o acţiune comandată şi electorală. Faptul că el pentru prima dată a luat în serios o acţiune împotriva sa merită să fie luatP în calcul şi asta ne readuce din nou la gîndul iniţial că demult trebuia de făcut o astfel de încercare.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG