Linkuri accesibilitate

Real cu fața spre Inter


Jose Mourinho nu are obicieul să lase în urmă cadouri, mai ales dacă e vorba de piese lucrate cu propria mînă. Mourinho a revenit mereu pentru a recolta ce era mai bun din echipele pe care le-a construit. Așa a ajuns la Madrid, Ricardo Carvalho, jucătorul crescut de Mourinho la Porto și la Chelsea. Era de așteptat ca Mourinho să revină și asupra tezaurzului lăsat la Milano, după un sezon perfect cu Inter. Captura era mai mult decît previzibilă din momentul în care Mourinho a explicat, cu destul temei, că jucătorul mondial nr.1 a fost în 2009-2010, Wesley Sneijder și nu Lionel Messi.

Într-adevăr, Sneijder, adus de Mourinho la Inter de la Real, a renăscut la Milano și a făcut un sezon fabulos. Sneijder ar putea face calea întoarsă spre Real, după ce solicitarea lui Mourinho a devenit publică. Ar fi o mutare logică și inteligentă pentru că Real, în varianta la care lucrează Mourinho nu are, deocamdată, un conducător de joc de mare calibru. Sneijder ar fi soluția ideală. Asta cu atît mai mult cu cît negocierile lui Sneijder pentru un nou contract la Inter au eșuat, destul de probabal, cu ajutorul lui Sneijder.

E, dealtfel, posibil ca, în curînd, formula lăsată la Milano de Mourinho să se prăbușească. Un alt jucător de bază al echipei care deține Liga Campionilor, argentinianul Diego Milito, și-a făcut publică nemulțumirea față de noul antrenor Rafael Benitez. Adevărul e că Milito joacă deodată neinspirat. Schimbarea de antrenor a pus capăt vervei și inspirației abundente de pe vremea lui Mourinho. Milito a ajuns umbra marelui atacant cu care Mourinho a învins Barcelona și nu e exclus ca ruptura să se soldeze cu un transfer la Real.

În sfîrșit, dacă romanul din jurul lui Mourinho are sfîrșit, Real a blocat propnerea Federației portugheze care îi sugerase lui Mourinho să antreneze pentru scurt timp și naționala. Mourinho a refuzat dar a lăsat replica oficială clubului, în așa fel încît gestul să nu pară inamical compatrioților portughezi. În același timp, Mourinho a avut grijă să declare că își dorește să antreneze cîndva naționala Portugaliei, lăsînd astfel loc de negocieri, în cazul în care treburile nu merg bine la Madrid.

Poate cel mai interesant meci al acestei săptămîni e un meci intern, așteptat cu un interes enorm în Anglia și în Europa. Manchester City și Chelsea joacă sîmbătă, la Manchester, un meci extrem de important pentru ierarhia campionatului și, mai mult, pentru orgoliile supra-dimensionate ale celor două cluburi. Manchester City a cheltuit mai mule averi peste vară și așteaptă confirmarea în teren. Chelsea a început perfect campionatul, cu 5 victorii din 5 meciuri. Rezultatul de sîmbătă va da primul semnal și va departaja între două cluburi care s-au clădit pe bogăția investitorilor și au învățat să pretindă enorm.
XS
SM
MD
LG