Linkuri accesibilitate

„În Europa e trendy sa citeşti”


Despre cărți și lecturi cu studenta Maria Mocanu.


Maria Mocanu este studentă la filozofie, care își face masteratul în Belgia
și am întîlnit-o la Librăria din cartier.

Maria Mocanu
: „În Europa cred ca e trendy sa citeşti. Mereu cand intru in librarii, ele sunt pline de tineri, si sunt si acolo canapele, si covoare pe jos, stă lumea pe jos, citeşte, rasfoieşte cărţi. În Europa cred ca e trendy, dar în Chişinău nu ştiu. Stau in Belgia la moment. Daca se citeşte aici mai mult sau acolo? Nu stiu, nu pot sa spun ca am observat vreo diferenţa semnificativă. Dar e adevărat ca asta depinde foarte mult si de oamenii cu care tii contactul.”

Europa Liberă: Ce carte ai ales?

Maria Mocanu: „Prima mea revolutie, de Maria-Paula Erizanu. Nici nu stiam titlul. Vorbisem chiar ieri cu un prieten care mi-a spus ca uite a aparut cartea asta care a facut senzaţii şi uite am intrat aici, am vazut-o si am inceput sa o rasfoiesc. Aproape chiar am terminat s-o citesc, deci nu mai trebuie s-o cumpar. Încercam, citind, să-mi formulez o impresie, mi-e greu sa spun. Nu e o carte care poate sa-ti placa sau nu. E o carte ok, avand in vedere cand si de cine a fost scrisă.

În Belgia caut ceva anume in librarii. Cartile de care am nevoie pentru scoala, pentru research, asta daca nu le gasesc la bibliotecă. Inca o chestie, acolo bibliotecile sunt mult mai bogate decat aici şi trebuie sa spun ca nu intru in librarii atat de des, pentru ca, in principiu, mi s-a intamplat de foarte putine ori să am nevoie de o carte si sa nu o pot gasi la bibliotecă.

Citesc beletristica mai puţin. Din liceu pot sa numar pe degetele de la 2 mâini cartile pe care le-am citit. Da, lipsa timpului e problema. Cu cat e mai avansat stadiul de invatatura la care ma aflu, cu atat mai mult timp dedic research-ului şi evident ca mai mult imi convine sa citesc carti de specialitate.
XS
SM
MD
LG