Linkuri accesibilitate

Faptele nu vorbesc intotdeauna de la sine (Jurnal de Chișinău)


Pensionarii așteaptă o mărire a pensiilor pentru a vota democrații (Timpul).


Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chisinau ca aşa cum ex-preşedintele american Bill Clinton l-a indemnat zilele acestea pe preşedintele Obama sa relateze mult mai riguros americanilor despre realizarile administratiei Obama, acelaşi lucru i l-ar recomanda Clinton şi preşedintelui interimar Mihai Ghimpu şi premierului Vlad Filat, care sunt scumpi la vorba si cred ca faptele vorbesc de la sine. Dar faptele nu vorbesc intotdeauna de la sine, scrie Nicolae Negru.

Oricare ar fi scorul electoral in viitorul scrutin de la Chisinau, Kremlinul se va vedea silit sa parieze pe Partidul Democrat, scrie Petru Bogatu in acelasi ziar, intrebandu-se ce vrea sa obţină Rusia in alegerile din Moldova. Rusia va cauta sa aiba de a face cu o coalitie formal pro-occidentală al carei elan european sa fie temperat sau chiar dat peste cap de o forta politica de stanga, dependenta de un electorat care isi leaga speranţele de Rusia, nu de Uniunea Europeana.

Arcadie Gherasim va povesteşte o intamplare in cotidianul Timpul. Într-o discutie cu nişte pensionari dintr-un troleibuz a aflat că pe ei nu-i intereseaza integrarea europeana şi că nu vor vota comunistii decît daca democratii le vor majora pensiile.

Constantin Tanase scrie ca in acest an campania electorala poate e una din cele mai responsabile din istoria ultimelor două decenii ale Republicii Moldova. Tradusă altfel, dilema Alianţa sau Partidul Comunist sună aşa: Est sau Vest, Europa democratica sau Asia comunistă. Tanase ne indeamna sa fim drăgălaşi cu Alianţa, nu pentru ca Alianţa ne-ar merita, ci pentru ca nu avem alta soluţie.
XS
SM
MD
LG