Linkuri accesibilitate

„Salvaţi parcul de pe strada Dimo”.


„O lume nebună” îşi întitulează editorialul din prima pagină a Timpului Gheorghe Budeanu, care se arată consternat de ştirile pe care le-a citit ieri dimineaţă despre şi cu moldoveni. Oare cînd moldovenii vor merge după mure sau îşi vor cînta doinele, se întreabă jurnalistul după ce a găsit pe agenţii ştirile despre cei 16 moldoveni bănuiţi că ar fi omorît un egiptean, în drum spre Israel, sau despre crima de pe traseul Chişinău-Ialoveni, unde fuseseră descoperiţi bărbatul şi femeia împuşcaţi în circumstanţe şocante.

„Salvaţi parcul de pe strada Dimo” este un alt titlu din Timpul. În articol, Natalia Hadîrcă aduce dovezi că spălătoria auto şi autoservice-ul care se construiesc în acest parc contrar voinţei localnicilor din zonă ar fi fost iniţiate cu încălcări, printre care lipsa unui aviz din partea Termocom-ului, a cărei conductă magistrală trece tot pe acolo, şi protestul ecologiştilor care sunt nemulţumiţi că tot mai multe spaţii verzi sunt înlocuite cu staţii PECO sau spălătorii auto.

Unimedia.md
revine la tema referendumului, şi scrie cu trimitere la agenţia americană de analiză geopolitică Stratfor că eşecul acestuia semnifică creşterea influenţei ruseşti în R. Moldova. „Traim pe exportul de imbracaminte si bauturi alcoolice”, este o concluzie la care au ajuns reporterii de la Ştireazilei. md, care au analizat ultimele date ale Biroului National de Statistica şi au constat că intr-o singura luna, exporturile au crescut cu aproape 20 %, în principal din contul acestor două poziţii.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG