Linkuri accesibilitate

Comemorarea în Statele Unite a victimelor atentatelor teroriste de 9 septembrie 2001


In mesajul său de astazi, la 9 ani de la atentatele teroriste din 9 septembrie 2001, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a vorbit despre nevoia de unitate a naţiunii americane în momentele dificile prin care trec Statele Unite. „Al Quaeda şi nu religia islamică a atacat America acum 9 ani, a spus preşedintele american şi a precizat că americanii nu sunt în război cu Islamul, ci cu reţeaua teroristă Al Queda. Preşedintele american a subliniat şi că cei care au murit acum 9 ani reprezentau toate religiile şi culturile şi ca Statele Unite respecta libertatea religioasă a cetătenilor sai.
La 9 sept 2001, aproape 3000 de oameni au murit după ce avioane deturnate de teroriști au lovit cele doua turnuri gemene din New York şi cladirea Pentagonului de la Washington. Un al patrulea avion s-a prăbuşit în Pennsylvania.
La ceremoniile de la New York a participat vicepreşedintele Joe Biden, iar prima doamna a Americii, Michele Obama împreună cu Laura Bush s-au aflat la Shanksviile in Pennsylvania, la locul prăbuşirii celui de-al patrulea avion.
Terry Jones, pastorul micii congregații creştine din Florida, a declarat astazi că renunță la autodafé Coranului, cartea sfintă a musulmanilor.
XS
SM
MD
LG