Linkuri accesibilitate

Autoritățile irakiene sînt în căutarea a patru militanți islamici evadați din închisoarea Karkh


Autorităţile irakiene anunţă că sunt în căutarea a patru prizonieri care ar avea legături cu reţeaua teroristă Al-Qaeda. Aceştia au evadat din închisoarea Karkh din Bagdad, aflată parţial sub controlul americanilor.
Oficialii americani au declarat că au descoperit lipsa celor patru în timpul unui control de securitate după ce alţi doi deţinuţi au încercat să evadeze în seara zilei de miercuri.
Nu s-a stabilit încă cine se face vinovat de evadarea celor patru. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate, generalul Qassim al-Moussawi, a declarat că cei patru ar avea legături cu reţeaua teroristă Al-Qaeda şi că sunt consideraţi periculoşi. Purtătorul de cuvânt al ministerului american al Apărării, generalul Jeffrey Buchanan a calificat evadarea celor patru drept „regretabilă”.
Închisoarea Karkh a revenit sub controlul autorităţilor irakiene în luna iulie a acestui an, însă forţele americane au insistat să păstreze custodia asupra a 200 de deţinuţi, care se presupune că ar fi fost implicaţi în operaţiuni teroriste sau ar fi avut legătură cu fostul regim al lui Saddam Hussein.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG